Weblinks

Vanaf 2012 tot 2016 is er weer een redelijke kans op noorderlicht in Nederland. Vandaar dat we twee signalen op deze pagina hebben geplaats die een indicatie geven of u alert moet zijn.

 

Solar X-rays:


Geomagnetic Field:

 

Status
Status
 
 

Het bovenste balkje duidt op uitbarstingen op de zon. Is de kleur rood (eventueel geel), houdt dan de komende dagen het onderste balkje in de gaten. Zodra dat rood wordt, bestaat de kans dat er hier noorderlicht te zien is of zal zijn. De tekst in het balkje luidt dan 'storm'.

Klik op het balkje en er verschijnt een site met grafieken. De middelste grafiek op de onderste rij is een staafdiagram. Zodra er een rood staafje te zien is, dat richting 7, 8 of 9 stijgt, dan is er in Nederland echt een goede kans op noorderlicht dat met het blote oog te zien is.

 

 

Kijk voor uitgebreidere informatie op een van onderstaande sites.

   

 

 

 

 

 

 

www.poollicht.info

www.poollicht.nl

 

Twee Nederlandse sites met informatie over actuele kansen op poollicht in Nederland en een twitterlink. Ze publiceren ook foto's van poollicht in Nederland.

 

 

www.poollicht.be

 

 

 

Poollichtwebsite van onze zuiderburen. Met heel veel achtergrondinformatie, maar ook actuele gegevens over poollichtkansen.

 

www.spaceweather.gov

www.swpc.noaa.gov/SWN/

solarscience.msfc.nasa.gov/predict.shtml

 

Drie websites uit de VS met veel informatie over de aardse atmosfeer en foto's uit de ruimte

 

 

noorderlicht alertlijst

 

 

 

Aanmelden voor de alertlijst wanneer poollicht in Nederland verwacht wordt

 

www.beliboko.nl

 

Onze eigen website met beelden uit de natuur en van het poollicht